Blog

Hírek, tippek és érdekességek.

Tanuljunk kódolni! Online vagy tantermi tanfolyamok?

Tanuljunk kódolni! Online vagy tantermi tanfolyamok?

2018.03.03 David Bartos

Tegyük fel, hogy most már 100%-osan biztos vagy abban, hogy meg szeretnél tanulni kódolni. Ez remek! De jön a következő kérdés: "Hogyan?" Létezik rengeteg féle személyes vagy online tanfolyam, részidős vagy teljes munkaidős tanfolyamok is. De hol kell elkezdeni?

Személyes vagy online tanfolyamot válassz?

Mindez a személyes preferenciáidtól függ, és hogy mennyire ismered jól önmagad. A kódolás rejtelmeinek elsajátítása olyan folyamat, amelybe sok időt és energiát kell fektetned. Tehát mielőtt elkezdenéd, gondold át alaposan, hogy milyen típusú tanulási folyamat ideális a számodra. Ha összeszedett vagy, képes vagy önmagad motiválni és szeretsz egyedül is dolgozni, akkor valószínűleg egy online tanfolyam szuper kezdőlépés lesz számodra. Azonban, ha nehezebben megy a fókuszálás, hamar elveszíted az érdeklődésed, és inkább csapatban dolgoznál, akkor a tantermi oktatás a megfelelőbb számodra.

Miért jelentkezz az online tanfolyamra?

Rengeteg különböző online tanfolyam van, ahol évente több ezer hallgató vesz részt. A tanulási módszerek és a tantervek egyre jobbak évről évre. Az online kurzusok jól bevált tananyagot nyújtanak, és ők is kínálhatnak online mentori segítséget és online diákközösséget. Néhány közülük az állásajánlásban is segít. A saját tanulmányi tempódat követheted, így, ha elfoglalt vagy a mindennapokban, akkor is jut időd tanulni. Az online tanfolyamok általában olcsóbbak, – esetekben ingyenesekre is rá lehet bukkanni – mint a személyes tanfolyamok. Néhányan havi előfizetéses rendszert alkalmaznak, néhányan csak óradíjat számolnak. Az online tanfolyam ára 0 és 5 000 euró között mozog.

Miért jelentkezz tantermi képzésre?

A személyes kurzusok (Bootcamp vagy részidős tanfolyamok) nagyon népszerűek. Szinte minden nagyvárosban különböző tanfolyamokon vehetsz részt. A tantermi kurzusok általában strukturáltabbak, ami fontos a komplex készségek (pl. Programozás) tanulása során. A megfelelő rendszer szervezetté és motiváltabbá tesz, ösztönöz a gyorsabb és hatékonyabb tanulásra. Ha van egy mentorod, oktatód amikor megakadsz, az életmentő lehet. Olyan pedig valószínűleg lesz. :) A tanulási környezet is fontos. Ha hozzád hasonló gondolkodású emberek vesznek körbe az segít abban, hogy motivált maradj az egész programban. A személyes kurzusok általában jobban felkészítenek a munkavállalásra. Ha fejlesztőként szeretnél állást keresni, akkor más fejlesztőkkel is együtt kel majd dolgoznod, a személyes tanfolyamok pedig fejlesztik a szociális képességeket. A tantermi oktatás viszont gyakran drágább, mint az online (de nem feltétlenül).

Online kurzus VS tantermi oktatás

Online:

 • Saját tempó, kötetlen hely.
 • Kevés a társadalmi behatás.
 • Magas önfegyelmet és önmotivációt igényel.
 • Rengeteg kurzus. Ami azt eredményezi, hogy nem tudom, hol kezdjem.
 • Több rugalmasság.
 • Tapasztalatszerzés önálló munkában.
 • Gyakran alacsonyabb költségek.
 • Magadra vagy utalva, ha megakadtál.

Tantermi:

 • Ütemezett, helyhez kötött.
 • Kapcsolatba kerülsz más hallgatókkal és oktatókkal.
 • A diákok ösztönzik egymást.
 • Segítik az utadat a kezdetektől a profizmusig.
 • Jobban strukturált.
 • Szerzel tapasztalatot a csapatmunkában.
 • Általában magasabb költségek.
 • Van egy mentorod, aki tud segíteni.
 • Sokkal több gyakorlati tudást ad.

Próbáld ki, és meglátod!

Csak te döntesz. Mit gondolsz, mi a legjobb módja annak, hogy elsajátítsd az új ismereteket? Tanuld meg hogyan kell kódolni, ez a tudás biztosan nem lesz felesleges napjainkban, egyik korosztály számára sem. Most már csak rajtad múlik, hogy mit teszel a cikk elolvasása után. Ha kérdésed van, tedd fel még ma! Jelentkezz a tanfolyamra! Online vagy személyesen.

Programozó Képzéseink

Webfejlesztő tanfolyam kezdőknek

Webfejlesztő tanfolyam kezdőknek

Hamarosan!

A Webfejlesztés tanfolyam kezdőknek egy olyan 24 alkalmas kurzus, ahol a a klasszikus HTML, CSS mellett megtanítjuk neked a Python programozás alapjait is.

Részletek
SQL és Adatbázis képzés kezdőknek

SQL és Adatbázis képzés kezdőknek

Hamarosan!

Az SQL és Adatbázis egy olyan tanfolyam, ahol kimondottan kezdőknek tanítjuk meg az adatbázis kezelés és programozás alapjait.

Részletek

Iratkozz fel a hirlevelünkre!