Blog

Hírek, tippek és érdekességek.

Miért hasznos a HTML/CSS tudás?

Miért hasznos a HTML/CSS tudás?

2020.02.19 Zsuzsanna Ágnes Csáki

Miért érdemes HTML/CSS-t tanulnod?

Manapság sokan vágnak bele a kódolásba, de ez a tudás nem csak programozóknak válik a hasznára, hanem rengeteg szakmában lehetsz sikeresebb, ha ismered a HTML és CSS alapjait.

De mi is az a HTML és CSS pontosan?

A HTML és CSS a keretrendszer, amit weboldalak építéséhez használnak. A HTML (HyperText Markup Language) adja meg a böngészőnek a weboldal felépítését. Címsorokat (header), bekezdéseket (paragraphs), táblázatokat, felsorolásokat, képeket, videókat, stb. jeleníthetünk meg a segítségével.

A CSS (Cascading Style Sheets) pedig a HTML segítségével létrehozott elemeket formázza (betűtípust, méretet, színeket, stb. lehet megadni).

HTML/CSS

Miért hasznos a HTML és CSS tudás?

A HTML és CSS könnyen megtanulható az egyszerű nyelvezete/használata miatt. Amenyiben valaki szeretne webfejlesztést tanulni a későbbiekben, HTML és CSS tudással könnyebben tud valamilyen programozói nyelvet (például Phyton-t) elsajátítani.

De nem csak webfejlesztők és programozók vehetik hasznát ennek a tudásnak!

Egyedi email-eket és blog-okat hozhatsz létre. Könnyen formázhatod meg a sablonokat, ha HTML és CSS tudással rendelkezel.

Továbbá nem csak email-ek és blog-ok, de weboldalak létrehozásában is segítségedre lehet! Elterjedt megoldás a weboldal sablonok használata, melyekkel akár programozói tudás nélkül is tudunk saját weboldalt létrehozni. Ezek a sablonok azonban sok esetben kötöttek és kevés az egyénre szabási lehetőség. Nagyobb a mozgástered, ha zsebedben van a HTML és a CSS eszköztára.

Kinek válik a javára a HTML és CSS tudás?

Az eddigiekből adódik, hogy nem csak webfejlesztők húzhatnak hsznot ebből a tudásból. Marketingesek, designer-ek, szövegírók, social media-ban dolgozók is hasznosítani tudják mindennapjaikban a HTML és CSS ismereteket. Ha pedig eleinte csak hobbi szinten hoznál létre weboldalt vállalkozásodnak, rokonaidnak, barátaidnak, a későbbiekben ezzel az alaptudással akár a programozói pályán is elindulhatsz.

Felhasználási területtől függetlenül, ez egy olyan gyakorlati tudás, mely a XXI. században bárkinek az előnyére válhat!

Ha szeretnél még többet megtanulni a HTML/CSS-ről és gyakorlati használatáról, jelentkezz képzésünkre!

Webfejlesztés tanfolyam Webfejlesztő kurzus

Programozó Képzéseink

Online SQL és Adatbázisok képzés kezdőknek

Online SQL és Adatbázisok képzés kezdőknek

Bárhonnan elérhető 2022.01.31

Az SQL és Adatbázis egy olyan tanfolyam, ahol kimondottan kezdőknek tanítjuk meg az adatbázis kezelés és programozás alapjait.

50 000,00 Ft-tól

Jelentkezz
Online Webfejlesztő Tanfolyam Kezdőknek

Online Webfejlesztő Tanfolyam Kezdőknek

Bárhonnan elérhető 2022.02.07

24 alkalmas Webfejlesztés Kezdőknek kurzus, ahol a klasszikus HTML, CSS mellett megtanítjuk neked a Python programozás alapjait is.

100 000,00 Ft-tól

Jelentkezz

Iratkozz fel a hirlevelünkre!